Víza na Nový Zéland

Hlavné typy víz na Nový Zéland

Chystáte sa na cesty a neviete, či potrebujete víza na Nový Zéland?

Česká a Slovenská republika má s Novým Zélandem tzv. bezvízový styk na dobu pobytu kratšiu než 3 mesiace. Pokiaľ teda budete chcieť na Zélande študovať alebo cestovať po dobu kratšiu než 90 dní, nebudete potrebovať žiadne víza. Od 1.10.2019 však musíte vyplniť registráciu tzv. NZeTA, ináč vám nebude umožnené na Zéland vycestovať.

Žiadosť o NZeTA môžete vyplniť na tomto linku. 

Nový Zéland má mnoho rôznych typov víz (turistické, pracovné, študentské, víza na trvalý pobyt, Working Holiday víza a ďalšie)

Podmienky, ako žiadať o víza sa menia podľa národnosti klienta, účelu cesty na ostrov, ale aj v závislosti od dĺžky Vášho plánovaného pobytu.

 

Študentské víza na Nový Zéland 

Študentské víza sú vhodné pre záujemcov o štúdium na Novom Zélande, ktoré je dlhšie než 3 mesiace. Oprávňuje žiadateľa k vstupu do krajiny za účelom štúdia. Ponúkajú možnosť štúdia na strednej škole, odborných školách či univerzitách a samozrejme aj štúdium anglického jazyka. Od roku 2014 sa udeľuje pracovné povolenie automaticky pre všetky odborné a vysokoškolské kurzy a zároveň jazykové kurzy dlhšie ako 14 týždňov (daný kurz musí byť na tzv. Category 1 škole). Pre viac informácií o tomto type víz kliknite sem.

 

Turistické víza na Nový Zéland 

Pokiaľ ste sa rozhodli vydať sa na Nový Zéland na dobu dlhšiu než 3 mesiace, alebo si chcete bezvízový styk na mieste zmeniť a získať možnosť dlhšieho pobytu, využite turistické vízum. Turistické vízum môžete využiť za účelom cestovania na Novom Zélande, návštevy rodiny/priateľov, za účelom služobnej cesty, obchodného jednania či seminára. Na turistické vízum môžete v krajine zostať až 9 mesiacov. Pre viac informácií o tomto type víz kliknite sem.

 

Working Holiday víza 

Veľmi obľúbený a hojne rozšírený typ víz s pracovným povolením, táto jedinečná dohoda medzi krajinami umožňuje bezdetným ľuďom vo veku 18 - 35 let zarobiť si na pokrytie aspoň časti nákladov spojených so svojou cestou na Nový Zéland. Spojte cestovanie s prácou a buďte jedným zo 100 ľudí, ktorí budú môcť na Zéland odísť. Pre viac informácií o tomto type víz kliknite sem.

 

Pracovné víza na Nový Zéland 

Pracovné vízum umožňuje občanom SR pracovať na Novom Zélande. Získať pracovné vízum je trošku ťažšie, ale môžete ho dostať, pokiaľ máte ponuku od novozélandského zamestnávateľa, alebo pokiaľ idete pracovať na konkrétnu udalosť a pod. Pracovné povolenie je tiež vhodné pre študentov, ktorí si chcú počas štúdia privyrábať. Pre viac informácií o tomto type víz kliknite sem.

 

 

Všetko čo ťa zaujíma o Novom Zélande

Víza na Nový Zéland
Všetko o vízach na Zéland
Štúdium na Zélande
Typy kurzov, mestá a ďalšie možnosti
Školy na Zélande
Detailné profily škôl
Práca na Zélande
Ako si nájsť prácu na Zélande
Ubytovanie na Zélande
Možnosti ubytovania
Cestovanie na Zélande
Navštívte s nami tie najkrajšie miesta


© 2023 Information Planet