Víza do Austrálie

Potrebujem víza do Austrálie?

Pre občanov Slovenskej a Českej republiky platí pre pobyt v Austrálii vízová povinnosť. To znamená, že pred odletom do Austrálie musíte požiadať o víza zodpovedajúce Vášmu účelu cesty do Austrálie.

  • Austrália má množstvo rôznych typov víz (turistické, študentské, pracovné, partnerské, víza pre trvalý pobyt v Austrálii a mnoho ďalších)
  • Podmienky pre žiadosti o víza závisia od národnosti klienta, účelu cesty do Austrálie, ale napríklad aj od typu Vášho štúdia v Austrálii


Hlavné typy víz do Austrálie sú:

  • Turistické víza do Austrálie a Obchodné víza do Austrálie - Evisitor 651 - môžete ich využiť pre účel cestovania po Austrálii, ale aj na návštevu spojenú s konferenciou, seminárom či krátkodobý tréning súvisiaci s vašim terajším, resp. budúcim zamestnaním. Ďalej sú tieto víza vhodné pre kratšie štúdium v Austrálii, a to prevažne na dobu do 3 mesiacov. Tieto víza majú platnosť 12 mesiacov od udelenia s maximálnou dĺžkou jednorazového pobytu v Austrálii do 3 mesiacov. Kliknite tu pre viac informácií o týchto vízach do Austrálie.
  • Študentské víza do Austrálie - sú určené pre tých, ktorí majú záujem študovať dlhšie ako 3 mesiace, a zároveň legálne pracovať. Kliknite tu pre viac informácií o týchto najpopulárnejších vízach do Austrálie.
  • Work and Holiday víza do Austrálie - tieto víza už podľa názvu slúžia k až ročnej návšteve prevažne za účelom práce a cestovania v Austrálii, ale zároveň sa tieto víza dajú použiť aj na krátkodobé štúdium v Austrálii. Kliknite tu pre viac informácií o týchto vízach do Austrálie.
  • Dependant víza a De facto víza do Austrálie - o tieto víza môžu žiadať manželské páry alebo partnerské páry. Pri týchto vízach študuje len jeden z partnerov, a teda platí sa len jedno školné, čo robí tento typ víz finančne výhodnejším. Obaja partneri majú v Austrálii pracovné povolenie, hoci pre partnera t.j. dependenta existujú určité obmedzenia. Kliknite tu pre viac informácií.
  • Ostatné víza - víza pre trvalý pobyt v Austrálii - napr. rodinné family víza, 4 ročné pracovné víza - business víza, sponzorské víza, praktikantské víza, športové víza, víza pre profesný rozvoj, atď.

 

 

 

Všetko čo Ťa zaujíma o Austrálii

Víza do Austrálie
Všetko o vízach do Austrálie
Štúdium v Austrálii
Typy kurzov, mestá a ďalšie možnosti
Školy v Austrálii
Detailné profily škôl
Práca v Austrálii
Ako si nájsť prácu v Austrálii
Ubytovanie v Austrálii
Možnosti ubytovania
Cestovanie po Austrálii
Navštívte s nami tie najkrajšie miesta

Stiahni si našu brožúru o Austrálii



© 2023 Information Planet