Working Holiday víza do Kanady

Tento najrozšírenejší typ víz s pracovným povolením spadá pod program "Zažite Kanadu". Víza umožnia občanom SR vo veku od 18 - 35 rokov spoznávať, cestovať a neobmedzene pracovať v Kanade po dobu 12 mesiacov s možnosťou štúdia až 6 mesiacov.

Tento program je určený mladým ľuďom, ktorí chcú vycestovať do Kanady, spoznať krásy prírody, kanadskú kultúru a spoločnosť a zároveň mať povolenie vykonávať príležitostné, platené práce za účelom privyrobenia si po dobu (maximálne) 12 mesiacov.

Žiadosť o Working Holiday vízum se podáva v dvoch fázach ako dva súbory dokumentov. Prvý soubor dokumentov bude posudzovať oddelenie Zažite Kanadu (IEC), ktoré určí,  či spĺňate pdomienky k účasti v programe Zažite Kanadu. Druhý súbor dokumentov bude posudzovať vízové a imigračné oddelenie, ktoré určí, či spĺňate podmienky na získánie pracovného povolenia.

Podmienky žiadosti

O Working Holiday víza se žiadá online. Od roku 2016 funguje nový systém podávania žiadosti a výberu uchádzačov. Oproti minulým ročníkom, kde fungoval princíp "kto prv príde, ten prv melie", sa teraz dá podať žiadosť v priebehu celého roka. Všetci záujemcovia budú evidovaní kanadským imigračným úradom v tzv. "pools", kde budú sústredené všetky žiadosti. Kanadský imigračný úrad potom v pravidelných kolách (tzv. "rounds of invitation") pošle určitému počtu náhodne vybraných uchádzačov pozvánku k tomu, aby dodali potrebné dokumenty, a dokončili tak žiadosť o Working Holiday vízum.

Pre aktuálne informácie o podáváni žiadostí a potrebných dokumentoch doporučujeme sledovať oficiálne stránky programu International Experience Canada TU. Upozorňujeme, že podmienky žiadostí sa môžu z roka na rok mierne líšiť.

Postup žiadosti o Working Holiday vízum

Prvá časť:  registrovať sa do IEC poolu

Vyplniť dotazník "Come to Canada"

Získať jedinečný osobný kód (Personal Reference Code)

Založiť si účet v systéme MyCIC (registrácia cez "GC Key")

Podať žiadosť o zaradenie do tzv. pool v rámci International Experience Canada

Zaradiť sa do IEC pool, počkať na dalšie informácie od CIC

Druhá časť: po získání pozvánky v MyCIC - pozvánku dostanete ak ste medzi šťastlivcami, ktorých systém náhodne vybral zo všetkých uchádzačov (podmienky na rok 2017 sa môžu ďalej meniť)

Formulár žiadosti o pracovné povolenie

Formulár Informácií o rodine

Fotografie s rozmermi minimálne 35 mm x 45 mm

Výpis z registra trestov Slovenskej republiky bez záznamov (nie starší ako 6 mesiacov)

Výpis z registra trestov z krajín, kde žiadateľ žil za posledných 5 rokov viac ako 6 mesiacov

Kópia cestovného pasu (stránka s fotografiou a osobnými informáciami), ktorý bude platný po celú dobu Vášho pobytu v Kanade a aspoň jeden deň po návrate

Úplný a aktuálny životopis v anglickom alebo francúzskom jazyku

Potvrdenie o prijatí do programu Zažite Kanadu

Všetko čo ťa zaujíma o Kanade

Víza do Kanady
Všetko o vízach do Kanady
Štúdium v Kanade
Typy kurzov, mestá a ďalšie možnosti
Školy v Kanade
Detailné profily škôl
Práca v Kanade
Ako si nájsť prácu v Kanade
Ubytovanie v Kanade
Možnosti ubytovania
Cestovanie v Kanade
Navštívte s nami tie najkrajšie miesta
+421 902 383 138 - PO +421 911 383 138 - BA +421 948 226 097 - KE
Kontaktuj nás, radi Ti poradíme


© 2015 Information Planet