Alex - UCN v Aalborgu

Agentúru Information Planet som si vybral po odporúčaniach mnohých mojich priateľov, ktorí sa vďaka tejto agentúre dostali na univerzity v rámci Európy ako aj celého sveta. Univerzita, ktorú som sa chcel dostať a na ktorej teraz aj vďaka Information Planet študujem je University College of Northern Denmark v Aalborgu. Rok predo mnou na túto univerzitu, taktiež vďaka pomoci Information Planet, nastúpili žiaci z môjho už bývalého gymnázia a veľmi si pochvaľovali prácu tejto agentúry.

Moja cesta na túto univerzitu vyzerala takto - odovzdal som všetky potrebné dokumenty agentúre, ktorá ich preložila do angličtiny a poslala ich na univerzity, ktoré som si vopred vybral a absolvoval test z anglického jazyka pod záštitou agentúry. Všetky dokumenty museli byť odovzdané do začiatku marca a potom sme už len čakali na verdikt univerzít. V polovici mája mi prišlo podmienečné prijatie na univerzitu do Aalborgu, takže som si už vtedy začal vybavovať ubytovanie v Aalborgu s pocitom, že mi koncom júna príde oficiálne prijatie na túto univerzitu. To sa však nestalo a v júni som sa dozvedel, že ma nakoniec do Aalborgu nezobrali a namiesto toho som sa dostal na univerzitu v Horsens, ktorú som mal ako druhú alternatívu.

Samozrejme som hneď kontaktoval agentúru a oboznámil ich s touto situáciou. Oni už o tom vedeli a tak sa začal boj o miesto na UCN v Aalborgu. Martin Herdický majiteľ agentúry a vedúci pobočky v Prešove, cez ktorú som si moje prihlášky riešil, neváhal a kontaktoval univerzitu v Aalborgu. Vysvetlil im, že ja ako budúci študent som si tam už vybavil ubytovanie a dokonca zaňho zaplatil aj zálohu a vybavil som si aj bowlingový klub, v ktorom som mal hrať. Zároveň mi však vysvetlil, že Dáni vedia byť v tomto veľmi striktní a že mám aj rátať s možnosťou, že pôjdem na VIA, čo je tiež super škola. Ale nevzdal to a napísal ďalšie emaily na obe školy s prosbou o uvoľnenie miesta. Po takmer mesačnom boji mi pán Herdický zavolal aby mi oznámil, že ma nakoniec na univerzitu zoberú.

Veľmi si cením jeho ľudský prístup a napriek tomu, že mal množstvo ďalších klientov, ktorým sa venoval, zabojoval a zabezpečil, že teraz študujem na super škole so svojou priateľkou a kamošmi! 

Preto si myslím, že ak hľadáte niekoho, kto by Vám pomohol s výberom univerzity a nasmeroval Vás tým správnym smerom, určite navštívte jednu z pobočiek Information Planet, kde Vám s ochotou so všetkým pomôžu :))))

 

Alex Basala

Marketing Management

UCN Aalborg, Dánsko



© 2023 Information Planet