Hostiteľská rodina

Hostiteľské rodiny poskytnú domov študentom výmenných programov  na rok, alebo semester. Vrámci programu sú rodiny starostlivo vyberané a okrem ubytovania a stravy poskytnú študentom oveľa viac. Poskytujú skvelú starostlivosť, možnosť tráviť víkendy spoločne, výlety do okolia, možnosť oslavovať všetky americké sviatky vrámci rodiny. Počas sviatkov študenti spoznajú aj rodinných známych a príbuzných hostiteľskej rodiny a stanú sa tak jej úplnou súčasťou na určitý čas. Študenti zvyčajne ostávajú v kontakte so svojou hostiteľskou rodinou aj niekoľko rokov po návrate z USA.

Izba je zvyčajne len pre jedného študenta, ale môže sa stať, že študenti sú na izbe aj dvaja. Izba je klasicky vybavená posteľou, skriňou a písacím stolom, aby sa študent mohol pripravovať na štúdium. Čo sa týka stravy, hostiteľské rodiny zabezpečujú raňajky a večere a zabalený obed do školy od pondelka do piatku. Cez víkendy má študent v hostiteľskej rodine zabezpečenú stravu od raňajok po večeru. Študenti si majú možnosť zakúpiť obed aj v škole, avšak musia si za to platiť z vlastných finančných prostriedkov. 

Okrem hostiteľskej rodiny bude študent môcť v prípade problémov kontaktovať aj pracovníka našej partnerskej agentúry, ktorá má pobočku v USA. Hneď na začiatku programu dostane študent aj jeho rodičia priamy kontakt na tohto pracovníka, na ktorého sa bude môcť obrátiť kedykoľvek počas trvania programu. Pred príchodom študenta do krajiny, má pracovník našej partnerskej agentúry stretnutie s hostiteľskou rodinou, kde ich oboznámi s povinnosťami, ktoré rodina má voči študentovi. Na druhej strane, študent by sa mal prispôsobiť rodine a snažiť sa stať jej členom, keďže väčšina hostiteľských rodín sa stará o zahraničného študenta ako o vlastné dieťa. 

 

Presné detaily o umiestnení do rodiny a meno strednej školy, na ktorú si bol prijatý, sa dozvieš väčšinou niekoľko týždňov pred samotným odletom. Americká strana garantuje oznámenie o umiestnení študenta do konca augusta so začiatkom v septembri. 

Stiahnite si zdarma brožúru "ŠTÚDIUM NA STREDNEJ ŠKOLE V ZAHRANIČÍ"

Zaži High School

v tých najatraktívnejších destináciách

USA
Americký sen máš na dosah !
Austrália
High School v krajine klokanov!
Kanada
Zaži to pravé kanadské dobrodružstvo
Nový Zéland
Zaži krajinu Pána prsteňov!
Anglicko
Uži si Londýn a iné krásy Anglicka!
Írsko
Spoznaj čaro malebného Írska !


© 2023 Information Planet