Počasie na Malte

Aké počasie môžem na Malte očakávať?

Tešíte sa na pláže, slnko, teplé more? Potom Vás Malta nesklame. Ostrovy podliehajú typickému stredomorskému podnebiu s horúcimi, suchými letami a vlhkými, daždivými zimami. Zrážok je ale veľmi málo, niečo cez 500 mm za rok, pričom najdaždivejším obdobím je obdobie od októbra do januára. Najsuchším a zároveň najteplejším mesiacom je júl, najchladnejším je január, kedy sa teplota pohybuje okolo 11°C. Dá sa povedať, že od apríla do septembra Vám bude nad Maltou robiť radosť blankytne modrá obloha.

 

Aké zvláštnosti týkajúce sa podnebia nás môžu prekvapiť?

Letné horúčavy zmierňuje studený severný vietor, tzv. mistrál. Ten občas vystrieda horúce a vlhké prúdenie z Afriky (scirocco), ktoré so sebou prináša aj červenkastý saharský piesok. V jesenných mesiacoch sa zo severovýchodu občas priženie silný vietor, tzv. grigal, ktorý dokáže narušiť lodnú dopravu. Pre Malťanov je zvláštnosťou sneh, ktorý je úplne neznámym pojmom, v zimných mesiacoch sa len občas ránu objaví námraza.

 

Kedy vyraziť na Maltu?

Najvyššie teploty sú samozrejme v období letných prázdnin, kedy je na Malte hlavná turistická sezóna. V období od júla do septembra sa môžete tešiť na naozaj horúce dni s teplotami v rozmedzí od 30 do 35°C. Slnko niekedy svieti  aj dlhšie ako 12 hodín denne. Pokiaľ teda nie ste milovníkmi tropických teplôt, vyrazte na Maltu radšej na jar, kedy už je príjemne teplo a slnečno, ale neumoria vás horúčavy.

Náš tip: Pokiaľ vyrazíte na Maltu v období od marca do polovice júna, môžete sa okrem hlavného náporu turistov vyhnúť aj cenovým prirážkam na jazykové kurzy v hlavnej sezóne.

 

 

 

Špičkové jazykové kurzy

v tých najatraktívnejších mestách

St. Julians
Profil mesta a partnerské školy
Sliema
Profil mesta a partnerské školy
St.Pauls Bay
Profil mesta a partnerské školy


© 2023 Information Planet