Nočný život na Malte

Malta je typickým prímorským štátom, kde si ostrovania vedia užívať život a oslavujú ako je to len možné. Často hostí umelcov z celého sveta a v priebehu roku sa koná nejedná hudobná, divadelná alebo spoločenská udalosť.

V posledných rokoch sa maltské ostrovy stali domovom klubovej scény. Po celý rok vystupujú na ostrovoch renomovaní DJs a môžete si vybrať, či pôjdete do obrovského multižánrového klubu, alebo radšej do komornejšieho baru, kde hrajú kvalitnú muziku a vstup býva zadarmo.

 

Kam vyraziť?

Divadlo a opera

Pokiaľ nie ste vyznávači divokých večierkov ale dávate prednosť kultúre, môžete navštíviť jedno z maltských divadiel. Divadlá boli vždycky súčasťou lokálnej kultúrnej scény. V kalendári akcií nájdete široký výber divadelných, tanečných a hudobných vystúpení.

Pokiaľ by ste chceli navštíviť alternatívnu kultúrnu scénu, môžete vyraziť do Národného divadla, St. James Cavalier Centre for Creativity, Mediterranean Conference Centre, alebo do starej univerzitnej budovy vo Vallette.

Najznámejšie divadlá na Malte:

  • Manoel Theatre
  • Aurora Opera House
  • St. James Cavalier
  • Astra Theatre

 

Kiná

Vďaka priamemu napojeniu na Veľkú Britániu patrí Malta medzi krajiny, kam najnovšie filmové trháky dorazia najskôr. Chodenie do kina patrí medzi obľúbené aktivity a Malta bola tiež nejeden krát súčasťou natáčania. So svojimi historickými budovami sa stala kulisami takých filmových trhákov ako v oskarovom Gladiátorovi, Trója alebo Šifra Majstra Leonarda.

V Centre for Creativity, St. James Cavalier vo Vallette je kino, kde sa premietajú hlavne nízko nákladové, cudzojazyčné a veľmi kvalitné filmy.

Zoznam kín:

  • Eden Cinemas, St. Julians
  • Tal-Lira Cinema, Fgura
  • Embassy Cinema Compley
  • St. James Cavalier
  • Citadel Cinema

 

Kluby a nočný život

V takmer každej turistickej lokalite na Malte narazíte na centrum nočného života, kde nájdete niekoľko klubov, diskoték a reštaurácií. Dobrá správa je, že zábava je na ostrove pomerne lacná záležitosť. Ceny alkoholu sú znateľne nižšie ako kdekoľvek inde v Európe a vo väčšine klubov je vstup zdarma, alebo za rozumnú cenu.

Kde to žije?

Valletta je síce hlavné mesto, ale okrem niekoľko pokľudnejších klubov so živou muzikou a niekoľko reštaurácii, nemá ľuďom vyrážajúcim za zábavou až po západe slnka, čo ponúknuť. Svoju významnú rolu získava v lete, kedy prebieha Arts festival a ožíva v rytme hudby i večer.

Rovnako tak kľudné je i Gozo, kam jazdia na dovolenku skôr starší ľudia. Výnimkou je mesto Marsalforn, kde si môžete vybrať z ponuky rôznych reštaurácií a po večeri z vinárni a barov. V neskorších hodinách stojí za návštevu niektoré zo 4 diskoték na Goze, ktoré údajne patria medzi najlepšie v Európe.

Najlepšie miesta na párty sú ale Bugibba, Mellieha, Marsascala a St. Julians. Rajom pre milovníkov muziky, tanca a dobrých drinkov je posledný zo spomínaných a to konkrétne časť St. Julians volaná Paceville.

 

Paceville - klubová štvrť

Paceville je mekka nočného života, kde sa stretávajú mladí ľudia z celého ostrova. Skladá sa hlavne z prázdninových bytov, reštaurácií, barov a klubov. Pre starších a skúsenejších tu sú vinárničky, jazzové a rockové kluby a kvalitnejšie reštaurácie. Nezáleží na tom, či preferujete House, Salsu, Hip Hop, Pop, Indie alebo Rock - tu si vyberie každý. Pokiaľ sa Vám nepáči v jednom klube, môžete si vybrať z desiatok ďalších - všetko na jednom mieste.

Na Malte sa smie alkohol piť už od 17 rokov, ale fajčenie je vo všetkých uzatvorených priestoroch zakázané.

 

Náš tip:

Zájdite do klubu Plush. Uvítajú Vás mladé hostesky, ktoré Vám dajú hrsť poukážok na 1 + 1 drink zdarma.

Všetky informácie o konaných akciách, najlepších kluboch a ponukách nájdete na www.visitpaceville.com

 

Špičkové jazykové kurzy

v tých najatraktívnejších mestách

St. Julians
Profil mesta a partnerské školy
Sliema
Profil mesta a partnerské školy
St.Pauls Bay
Profil mesta a partnerské školy


© 2023 Information Planet